Veelgestelde vragen

Welke maat heb ik nodig voor mijn pannen?

De doorsnee die wij aangeven betreft de bodem van de pan exclusief handvaten.

Welke Hooimadam® kan ik het beste kiezen?

Je kan het beste een Hooimadam® kiezen die zo goed mogelijk aansluit bij het formaat pan(nen) waar je mee kookt. De isolerende werking is namelijk op zijn best als er zo weinig mogelijk ‘lucht’ is. Combineer je Hooimadam® met een Hooikus om zo de Hooimadam® een maatje kleiner te maken. Of maak gebruik van onze setaanbieding om voor al je pannen een geschikte maat in huis te hebben en altijd met 2 pannen tegelijk te kunnen koken. 

Kan ik de Hooimadam® wassen?

Wij adviseren dit zo weinig mogelijk te doen. Gebruik zoveel mogelijk een beschermdoek/theedoek tijdens het gebruik om de Hooimadam® te beschermen tegen vlekken. Mocht er toch een vlek in zijn gekomen en wil je de Hooimadam® wassen; doe dit dan bij voorkeur met de handwas (emmer) en laat haar daarna liggend drogen. Stop je de Hooimadam® in de wasmachine dan is de kans groot dat de wol krimpt en/of verschuift.

Wat is een Hooimadam®?

Een Hooimadam® is een kookzak geinspireerd op de hooikist van vroeger. De Hooimadam® is hiermee een keukenhulp bij het garen, warm-/koud houden van je gerechten. Voor het garen van je gerecht breng je het geheel eerst aan de kook op je reguliere kookstel. Als het kookt en de hitte goed in de pan en het gerecht zit zet je deze direct in de Hooimadam®. Omdat het gerecht wel wat afkoelt t.o.v. de constante toevoer van warmte op een kooktoestel moet je wel iets meer tijd rekenen voor het garen. Reken ongeveer met 1/3 gaartijd extra. Dit kan verschillen per pansoort. Bij gerechten van +2 uur kan het verstandig zijn tussendoor een keer opnieuw te verwarmen. 

Welke pannen zijn geschikt voor een Hooimadam®?

De Hooimadam® is gechikt voor ieder materiaal pan. Let wel; een gietijzeren pan duurt langer om op te warmen op het kookstel, maar heeft als eigenschap de warmte goed vast te houden. Dit kan helpen als je een gerecht in de Hooimadam® wilt maken met een lange bereidingstijd.

Een deksel met stoomgaatjes kan veel vocht afgeven en daarmee wordt de Hooimadam® nat en dit vermindert de isolerende werking. 

Is de Hooimadam® alleen geschikt voor warm eten?

Nee, in de Hooimadam kan je ook koude gerechten zetten. Doordat de Hooimadam een goede isolatie heeft, kan je ook koude gerechten in de kookzak zetten en bijvoorbeeld meenemen als je gaat picknicken. Denk aan desserts, (fris) drank, fruit etc.

Waar is een Hooimadam® van gemaakt?

De Hooimadam is gevuld met een hoge kwaliteit isolerende schapenwol (nee, geen hooi) en afgewerkt met een katoenen omhulsel in diverse prints. 

 

Beoordelingen van onze klanten

Danielle
Lees verder
Ik heb de hooimadam al een tijdje in huis en wat kan je er veel mee! Ik heb elke dag aardappelen en groenten erin gegaard maar ook stoofperen, stoofpotten, draadjesvlees, erwtensoep. Prima resultaat en het scheelt in de kosten. Handig en je hoeft je niet druk te maken over pannen die op het vuur staan, je kunt in de tussentijd naar buiten of het 's nachts lang door laten garen (zoals hachee en erwtensoep). Ik ben er blij mee.
Inge
Lees verder
De Hooimadam is echt superfijn om te koken. Het geeft me veel rust in de avond. Voor kindje ophalen uit school alles erin en bij thuiskomst heb ik tijd voor haar, tegen etenstijd is alles gaar. Blijft superwarm. We maken er soep in, stoofpotjes, rijst met linzen, groenten. Fornuis blijft veel meer uit dus een mooie besparing!
Anne
Lees verder
Ik kan me inmiddels al niet meer voorstellen dat ik een stoofschotel of een bouillon maak zonder het gebruik van de Hooimadam.