Over Ons

2 personen koken met de stoffen hookist de Hooimadam

Wij, Melvin Hendriks en Olga Brouwer, zijn de huidige eigenaren van de Hooimadam. In augustus 2021 hebben wij de Hooimadam overgenomen van SamSam Zweden b.v.
De Hooimadam is ontwikkeld en opgericht door Nicoline (
13-11-2018) en Fred en daarom een OERHollands product. 

‘Koken en energiebesparen is niet moeilijk zolang je de Hooimadam als keukenhulp gebruikt’

Ons doel is om mensen een tool in de keuken te geven waarbij je op een duurzame en eenvoudige manier kan besparen op energie. En een bijkomend voordeel is dat het eten beter op smaak blijft en dat vitaminen en mineralen niet verloren gaan tijdens het koken/doorgaren.

Zoals wij met de tijd meegaan zal dat ook gelden voor de Hooimadam. Uiteraard zonder de duurzaamheid uit het oog te verliezen. Zo worden alle materialen Europees ingekocht en wordt de productie verricht in Europa. Tevens wordt er rekening gehouden met de verpakkingsmaterialen, deze zijn duurzaam en/of recyclebaar.

Met de Hooimadam creëer jij tijd voor jezelf op een spitsmoment van de dag’

Wij doen er alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen.
Heb je toch nog wat inspiratie/informatie nodig kijk dan op onze facebookpagina: Hooimadam

Word lid van onze facebookpagina of Instagram en blijf op de hoogte van onder andere de acties, recepten en nieuwe producten waar wij achter de schermen mee bezig zijn.

Lieve groet,

Olga & Melvin

Bericht van de oprichters van de "stoffen hooikist"

Wij, Nicoline Hooijmans en Fred Dijkstra, hebben de Hooimadam bedacht naar aanleiding van iets heel simpels, zoals dat meestal gaat.
Wij zetten onze pan met soep en bonen, het stoofvlees en de rijst altijd in ons bed om gaar te worden, lekker toegedekt met het wollen dekbed. Nu hebben wij onze slaapkamer op de begane grond en dat heeft niet iedereen. Het idee dat je met een hete pan de trap op en af moet, leek ons niet zo gezond. Vandaar dat het idee ontstond om een moderne hooikist te maken die je gewoon in een keukenkastje kan opbergen en op je aanrecht zetten als je haar nodig hebt.
Het heeft nog een maand of zes gekost eer het idee zo uitgekristalliseerd was dat we het konden omzetten in een goed product. Maar hier is ze dan “de kookzak”: ons Hooimadammeke!

Veel gemak en plezier ermee.

Nicoline Hooijmans ( † 13-11-2018) & Fred Dijkstra

Geblokte boerenbonte Hooimadammen afgeleid van de Hooikist

Beoordelingen van onze klanten

Danielle
Lees verder
Ik heb de hooimadam al een tijdje in huis en wat kan je er veel mee! Ik heb elke dag aardappelen en groenten erin gegaard maar ook stoofperen, stoofpotten, draadjesvlees, erwtensoep. Prima resultaat en het scheelt in de kosten. Handig en je hoeft je niet druk te maken over pannen die op het vuur staan, je kunt in de tussentijd naar buiten of het 's nachts lang door laten garen (zoals hachee en erwtensoep). Ik ben er blij mee.
Inge
Lees verder
De Hooimadam is echt superfijn om te koken. Het geeft me veel rust in de avond. Voor kindje ophalen uit school alles erin en bij thuiskomst heb ik tijd voor haar, tegen etenstijd is alles gaar. Blijft superwarm. We maken er soep in, stoofpotjes, rijst met linzen, groenten. Fornuis blijft veel meer uit dus een mooie besparing!
Anne
Lees verder
Ik kan me inmiddels al niet meer voorstellen dat ik een stoofschotel of een bouillon maak zonder het gebruik van de Hooimadam.