Categorieën

  • Hooimadam
  • Hooikus
  • Diverse producten
  • Kerstpakketten

 

Lizzy Plat-Coelers - 20/06/2018 om 21:11

Op 18 juni een hooimadam voor mijn verjaardag gekregen (een grote). Oh wow!!!!!!! Van de week vegetarische aardappel goulash gemaakt en vandaag linzensoep. Nog nooit hebben deze recepten zo verrukkelijk gesmaakt. De linzensoep was perfect. De linzen (en de groentens) waren voor het eerst niet kapot gekookt maar prachtig gaar en de soep was nog nooit zo smaakvol. Ik wil nu al niet meer zonder!!!!

Henny - 23/07/2017 om 14:42

Ik heb recentelijk een tweede hooimadam aangeschaft. Ik zweer bij de hooimadam voor het koken van rijst - die wordt perfect gaar -, en het warmhouden van eten. Het blijft niet heel lang warm, maar mocht het toch teveel afgekoeld zijn, dan is het in de stoompan makkelijk op te warmen. Ik heb een tweede gekocht, omdat ik aan het overschakelen ben op 'plant-based' en meer granen en bonen ga eten. Met twee hooimadammen kan ik bijvoorbeeld een graan en een boon tegelijkertijd garen. Het wordt nog een beetje experimenteren, met de tijden, maar dat gaat goed komen. Ik ga binnenkort een paar daagjes kamperen en dan neem ik hem ook mee. We hebben waarschijnlijk maar één kookpit, maar dat is geen probleem, want ik kan eerst rijst koken en die in de hooimadam laten garen om daarna de pit te gebruiken voor de groenten. :-)

Nicky - 20/02/2017 om 11:51

Paar jaar geleden aangeschaft en maak er bijna dagelijks gebruik van.
In de kleinste hooimadam doe ik tegenwoordig een wekpot met mijn zuurdesem, zo blijft het goed op temp. En bubbelt het er goed op los.
In de middelste maat doe ik weer een schaal waar ik mijn desemdeeg in laat rijzen de hele nacht.
En de grootste maat gebruik ik het meest voor soep, rijst of heerlijke stoofschotels.
Ben verzot op mijn hooimadammekes?
Vandaag ga ik weer eventjes een nieuwe aanschaffen.

slow cooking fan - 21/10/2016 om 21:50

Zet je mijn eten in de hooimadam?
Soms ben je net even wat later dan gepland thuis. De hooimadam houdt een 1 persoons portie ongeveer een 15 -20 min warm, daarna is het echt vaak wel afgekoeld.
Grotere porties blijven er makkelijker warm in.
Pasta wordt aan de kook gebracht 1 tot 5 minuten gekookt (afhankelijk type pasta en hoeveelheid) dan in de hooimadam en het gaart perfect.

B. Rijken - 22/07/2016 om 15:03

Heb onlangs een hooimadam aangeschaft. Ik ben er zo blij mee! Heb er al vanalles mee gemaakt. Ook rijst met groenten samen in 1 pan laten garen, dat ging ook. Het bespaart veel tijd, ook veel makkelijker te plannen. Vaak heb ik aan het einde van de middag dingen te doen. Nu zet ik om 4 uur het eten in de hooimadam en kunnen we toch om 6 uur eten. Het eten heeft ook meer smaak. Ben benieuwd wat het bespaart aan gas, nu gebruik ik nog maar een fractie t.o.v. voorheen. Echt een aanrader!

Sytske - 25/04/2015 om 14:37

Heel blij met mijn grote hooimadam (met kus), heb net ook een kleine besteld. Thuis gebruik ik haar veel en zeker ook heel handig voor op vakantie!
Om de hooimadam schoon te houden heb ik een 'binnenzak' gemaakt van dikke stevige katoen. Die kan ik gemakkelijk gewassen als er saus o.i.d. op geknoeid is. Werkt geweldig.

Hesther - 04/02/2015 om 21:11

Ook ik ben erg blij met mijn hooimadam, rijst als eerste geprobeerd en... prima resultaat en hij smaakt heerlijk en niks aangekoekt. Ik ga hem vaker gebruiken en andere recepten uitproberen!

Pam - 20/12/2014 om 15:33

Gister mijn madams ontvangen. Ik ben benieuwd: zelfgemaakte yoghurt staat nu in de kleine en een kipstoof in de grote. Kan niet wachten tot het zes uur is.
Het is al eerder gevraagd: heeft iemand ervaring met de wonderpan in combinatie met de hooimadam?

caroline - 07/11/2014 om 13:36

Inmiddels de hooimadam al weer een tijdje in gebruik. Niet alleen handig om in te koken. Ook warme maaltijden mee nemen gaat prima. En in de zomer een prima vervanger van de koelbox!

Mariska Bakker - 01/11/2014 om 20:55

Vrijdag mijn 2 dames ontvangen en vandaag uitgeprobeerd voor de aardappelen voor de aardappelsalade even gegoogelt 10 minuten doorlaten koken daarna uurtje in de hooimadam en goed gaar waren mijn aardappels .Super zomers varen wij met een bootje neem ze dan ook mee echt super gas besparend .

Anja Boelhouwers-Oudshoorn - 25/10/2014 om 14:59

Drie hooimadammen in gebruik, 2 grote en 1 kleine. Ik heb ze nu precies een half jaar en kreeg zojuist de eindafrekening van mijn energieleverancier. Nu hebben we wel een milde winter achter de rug maar....4oo kub gas minder verbruikt en 250 euro terug.
Ik gebruik ze heel trouw, bijna elke dag.
Een heleboel dingen smaken echt veel lekkerder.
Ben benieuwd wat "de opbrengst" na een vol jaar gebruik is!

 boelh@caiway.nl   
Linda - 08/10/2014 om 16:17

De hooimadammen al ruim twee maanden in gebruik! Ideaal voor het perfect garen van groenten, zoals sperziebonen en spruitjes. Ook gebruik ik de hooimadam vaak bij het koken van soep. Als alles aan de kook is een half uur in de hooimadam. Dan de staafmixer erdoor en klaar is de soep. Verse bietjes kook ik ook m.b.v. de hooimadam. Kortom ik gebruik de hooimadam vaker wel dan niet :)

Janita Karssing - 08/09/2014 om 23:17

Ik heb de hooimadam- groot en klein- nu drie jaar in gebruik.......ik wil die dames niet meer missen!

Margot - 03/09/2014 om 18:47

Ik probeerde gehaktbrood te maken in mijn nieuwe hooimadam. Ik heb 1 kg gehakt opgemaakt met ei, paneermeel en kruiden en er een grote bal van gemaakt. Die heb ik eerst aangebakken in mijn kookpotje om een mooi korstje te krijgen. Dan heb ik het potje half gevuld met kokende bouillon en het in de hooimadam gezet. Ik weet niet meer hoe lang het gehaktbrood er is blijven in staan, maar ik denk toch zeker een uur of twee. Het gehaktbrood was perferct gaar en zeer lekker!
Heeft iemand al eens rijstpap geprobeerd?

Christel - 07/03/2014 om 21:56

Wow! De yoghurt is een makkie in mijn madamekke! Onwijs blij mee! Ook een stoofpotje maken gaat als een trein!

Marieke - 03/01/2014 om 16:16

Vandaag voor de tweede keer erwtensoep uit de Hooimadam,ik kijk er nu al naar uit! Dank voor deze prachtige vinding. Je kunt er trouwens ook heel goed curry in maken.
Fijn 2014 en de groeten.

Hanneke Tiddens - 14/11/2013 om 22:03

Ik woon sinds anderhalf jaar op een zeilboot waarmee we een verre reis maken. Vóór we vertrokken een kleine en een grote hooimadam aangeschaft en het is werkelijk ongelofelijk hoeveel gas ik kan besparen. Wij moeten zeer zuinig met onze kleine gasflesjes omgaan.het is echt een topproduct, ik kan het iedereen aanraden. Volgens mij moeten jullie een stand op de Hiswa hebben!

Franzis-Paula Maas - 08/09/2013 om 22:24

zaterdag een grote en kleine hooimadam op de markt in Haren gekocht. Onze eerste maaltijd al direct een succes, rijst in een kleine pan, en in mijn grote stoompan onderin bietjes (heel) en in de opzet maïskolven. Alles maar tien minuten op het vuur gehad en drie uur later (wij moesten even wat langer weg) van een heerlijke warme maaltijd genoten. Ik verheug me al op nog vele keren genieten van dit makkelijke en mooie product. Vooraal ben ik blij, dat ik ook mijn stoompan met een( evtl twee?) etages in de hooimadam kan zetten. echt super. Ik werk als goudsmid aan huis, kan makkelijk in de pauzes het avondeten voorbereiden en zal veel minder lang in de keuken moeten staan groet, Franzis Maas

Lucia - 14/08/2013 om 10:26

Van mijn collega's kreeg ik op mijn verjaardag de grote hooimadam. Ideaal! Neemt weinig plek in als hij (of het is een zij?? Madam hè...) niet gebruikt wordt, en kan gewoon op het aanrecht staan als er wat in zit. Gisteren had ik er een pan hete soep in meegenomen naar een verhuizing. Tegen de lunch was de soep perfect op temperatuur.
Op vakantie gaat-ie zeker mee!

mw groen - 11/07/2013 om 11:15

Ik heb de hooimadam en hooikus voor mijn verjaardag gekregen.
Ik ben er super content mee.
Omdat ik niet met pakjes en zakjes kookt en veel linzen, bonen ed eet is het een uitkomst.
De hooimadam en kus gaan mee op vakantie ik kan nu niet zonder.
Ben benieuwd of iemand ervaring heeft in combinatie met de wonderpan uit grootmoederstijd!

 
Pagina 1 van 3