Categorieën

  • Hooimadam
  • Hooikus
  • Diverse producten
  • Kerstpakketten
 
Lizzy Plat-Coelers 20-06-2018 om 21:11:46

Op 18 juni een hooimadam voor mijn verjaardag gekregen (een grote). Oh wow!!!!!!! Van de week vegetarische aardappel goulash gemaakt en vandaag linzensoep. Nog nooit hebben deze recepten zo verrukkelijk gesmaakt. De linzensoep was perfect. De linzen (en de groentens) waren voor het eerst niet kapot gekookt maar prachtig gaar en de soep was nog nooit zo smaakvol. Ik wil nu al niet meer zonder!!!!

Henny 23-07-2017 om 14:42:48

Ik heb recentelijk een tweede hooimadam aangeschaft. Ik zweer bij de hooimadam voor het koken van rijst - die wordt perfect gaar -, en het warmhouden van eten. Het blijft niet heel lang warm, maar mocht het toch teveel afgekoeld zijn, dan is het in de stoompan makkelijk op te warmen. Ik heb een tweede gekocht, omdat ik aan het overschakelen ben op 'plant-based' en meer granen en bonen ga eten. Met twee hooimadammen kan ik bijvoorbeeld een graan en een boon tegelijkertijd garen. Het wordt nog een beetje experimenteren, met de tijden, maar dat gaat goed komen. Ik ga binnenkort een paar daagjes kamperen en dan neem ik hem ook mee. We hebben waarschijnlijk maar één kookpit, maar dat is geen probleem, want ik kan eerst rijst koken en die in de hooimadam laten garen om daarna de pit te gebruiken voor de groenten. :-)

Nicky 20-02-2017 om 11:51:21

Paar jaar geleden aangeschaft en maak er bijna dagelijks gebruik van.
In de kleinste hooimadam doe ik tegenwoordig een wekpot met mijn zuurdesem, zo blijft het goed op temp. En bubbelt het er goed op los.
In de middelste maat doe ik weer een schaal waar ik mijn desemdeeg in laat rijzen de hele nacht.
En de grootste maat gebruik ik het meest voor soep, rijst of heerlijke stoofschotels.
Ben verzot op mijn hooimadammekes?
Vandaag ga ik weer eventjes een nieuwe aanschaffen.

slow cooking fan 21-10-2016 om 21:50:43

Zet je mijn eten in de hooimadam?
Soms ben je net even wat later dan gepland thuis. De hooimadam houdt een 1 persoons portie ongeveer een 15 -20 min warm, daarna is het echt vaak wel afgekoeld.
Grotere porties blijven er makkelijker warm in.
Pasta wordt aan de kook gebracht 1 tot 5 minuten gekookt (afhankelijk type pasta en hoeveelheid) dan in de hooimadam en het gaart perfect.

B. Rijken 22-07-2016 om 15:03:22

Heb onlangs een hooimadam aangeschaft. Ik ben er zo blij mee! Heb er al vanalles mee gemaakt. Ook rijst met groenten samen in 1 pan laten garen, dat ging ook. Het bespaart veel tijd, ook veel makkelijker te plannen. Vaak heb ik aan het einde van de middag dingen te doen. Nu zet ik om 4 uur het eten in de hooimadam en kunnen we toch om 6 uur eten. Het eten heeft ook meer smaak. Ben benieuwd wat het bespaart aan gas, nu gebruik ik nog maar een fractie t.o.v. voorheen. Echt een aanrader!

Sytske 25-04-2015 om 14:37:44

Heel blij met mijn grote hooimadam (met kus), heb net ook een kleine besteld. Thuis gebruik ik haar veel en zeker ook heel handig voor op vakantie!
Om de hooimadam schoon te houden heb ik een 'binnenzak' gemaakt van dikke stevige katoen. Die kan ik gemakkelijk gewassen als er saus o.i.d. op geknoeid is. Werkt geweldig.

Hesther 04-02-2015 om 21:11:41

Ook ik ben erg blij met mijn hooimadam, rijst als eerste geprobeerd en... prima resultaat en hij smaakt heerlijk en niks aangekoekt. Ik ga hem vaker gebruiken en andere recepten uitproberen!

Pam 20-12-2014 om 15:33:40

Gister mijn madams ontvangen. Ik ben benieuwd: zelfgemaakte yoghurt staat nu in de kleine en een kipstoof in de grote. Kan niet wachten tot het zes uur is.
Het is al eerder gevraagd: heeft iemand ervaring met de wonderpan in combinatie met de hooimadam?

caroline 07-11-2014 om 13:36:32

Inmiddels de hooimadam al weer een tijdje in gebruik. Niet alleen handig om in te koken. Ook warme maaltijden mee nemen gaat prima. En in de zomer een prima vervanger van de koelbox!

Mariska Bakker 01-11-2014 om 20:55:29

Vrijdag mijn 2 dames ontvangen en vandaag uitgeprobeerd voor de aardappelen voor de aardappelsalade even gegoogelt 10 minuten doorlaten koken daarna uurtje in de hooimadam en goed gaar waren mijn aardappels .Super zomers varen wij met een bootje neem ze dan ook mee echt super gas besparend .

 
Pagina 1 van 5