Hooimadam schaap wit met zwart

Hooimadam® bespaar op energie.

Vroeger werd de Hooikist gebruikt om het eten voor de arbeiders op het veld warm te houden en om eten in te laten garen. Een geweldige vinding die nog steeds gebruikt wordt. Een Hooikist past echter qua prijs en afmeting niet in ieders huishouden. Daarom hebben wij een handzaam alternatief: de Hooimadam®.

Je zet de hete pan in de Hooimadam® en zij doet het werk. Je eten gaart door en brandt niet aan. Doordat je langzaam gaart, blijven de vitaminen, mineralen en de smaak behouden. Koken met de Hooimadam® is een vorm van slowcooking en energiebesparend koken.

In het gastenboek delen onze klanten hun ervaringen met de Hooimadam®

Duurzaam

Door te koken met een Hooimadam bespaar je gemiddeld 30% op energie.

Handgemaakt

Een oer-Hollands duurzaam en eerlijk handgemaakt product.

Wereldwijd bezorgd

Wij bezorgen onze producten zorgvuldig, snel en over de hele wereld.

Kies de juiste maat Hooimadam®

Voor pannen tot Ø 21 cm
Voor pannen tot Ø 26 cm
Voor pannen tot Ø 32 cm

Waarom koken met een Hooimadam®?

De Hooimadam®  is bedacht met liefde en vervaardigd met respect voor mens, dier en milieu. Met de Hooimadam® kan je energiezuinig koken. Ze is er in verschillende maten, makkelijk op te bergen en bovendien heel betaalbaar.

Door met de Hooimadam® te koken hoeft je gerecht maar veel korter op het kooktoestel te staan en kan je dus flink besparen op je energiekosten. Je kan de Hooimadam® voor bijna al je dagelijkse maaltijden gebruiken; niet alleen stoofpotten, maar ook je rijst, pasta en aardappelen zijn te bereiden in de Hooimadam®.

Deze kookzak is voor iedereen die wil besparen op de energierekening, zorg wil dragen voor het milieu, wel eens een pit tekort komt, eten warm wil houden, houdt van slow food, een goed en betaalbaar alternatief zoekt voor de hooikist, of heel nieuwsgierig is geworden naar deze madam. Ook is deze moderne hooikist je ideale keukenhulp voor op de boot, in de carvan, camper of vouwwagen. 

Explore the world with de Hooimadam®

2 personen koken met de stoffen hookist de Hooimadam
Duurzame wereldbol

Duurzamere wereld

Hoe dragen wij ons steentje bij.


Wij proberen in alle keuzes die we maken de meest duurzame variant te kiezen.

  • Zo is onze vulling van schapenwol. Dit heeft een lange levensduur en is biologisch afbreekbaar.
  • Er zitten geen materialen in ons product welke wij onnodig achten.
  • Wij verpakken en versturen onze pakketten volledig zonder plastic.
  • Onze verzendzakken zijn gemaakt van gras- en kraftpapier. Zo snijdt het mes aan 2 kanten; naast de recyclewaarde nemen ze zo ook minder plaats in bij de koerier waardoor deze meer pakketten in dezelfde rit mee kan nemen.
  • Ons drukwerk is allemaal op papier gedrukt wat gemaakt is vanuit landbouwafval.
  • En onze productie van begin- tot eindproduct is volledig Europees.

Ontdek ons ‘groene idee’ want een lagere energierekening begint bij jezelf 😉

Duurzaam koken

Duurzaam koken is een manier van koken waarbij rekening wordt gehouden met het milieu, de gezondheid en de duurzaamheid van voedselproductie en consumptie. Het gaat erom zo min mogelijk afval te produceren, energie te besparen, en het gebruik van duurzame, lokale en aanvullende ingrediënten.

Koken met de Hooimadam® scheelt niet alleen energie maar je spaart ook je portemonnee. Hoe fijn is het dat je ook je eten in de middag kan bereiden en dat de Hooimadam® lekker je eten doorgaart zonder dat je er naar om hoeft te kijken.  De Hooimadam® houdt tevens je eten heerlijk warm, dus mocht iemand later zijn i.v.m. werk of sport dan brand je eten niet aan.  

Bon appetit! 

Ook Bekend van:

Beoordelingen van onze klanten

Danielle
Lees verder
Ik heb de hooimadam al een tijdje in huis en wat kan je er veel mee! Ik heb elke dag aardappelen en groenten erin gegaard maar ook stoofperen, stoofpotten, draadjesvlees, erwtensoep. Prima resultaat en het scheelt in de kosten. Handig en je hoeft je niet druk te maken over pannen die op het vuur staan, je kunt in de tussentijd naar buiten of het 's nachts lang door laten garen (zoals hachee en erwtensoep). Ik ben er blij mee.
Inge
Lees verder
De Hooimadam is echt superfijn om te koken. Het geeft me veel rust in de avond. Voor kindje ophalen uit school alles erin en bij thuiskomst heb ik tijd voor haar, tegen etenstijd is alles gaar. Blijft superwarm. We maken er soep in, stoofpotjes, rijst met linzen, groenten. Fornuis blijft veel meer uit dus een mooie besparing!
Anne
Lees verder
Ik kan me inmiddels al niet meer voorstellen dat ik een stoofschotel of een bouillon maak zonder het gebruik van de Hooimadam.